söndag 15 april 2012

Big problem - you got to talk to boss

Ett par dagar innan vi skulle åka hem från sjön kom en fiskevakt till vår pegg när vi satt och grillade. Han såg ruggigt bekymrad ut och pekade på oss och sa att vi var tvugna att gå hem till hans chef. Big problems for you two bräkte han på knagglig engelska.
Vi fick äta upp först men sen skulle vi dit. Jäklar vad vi började grubbla medan vi tuggade på varsin grillskiva! Vi funderade på vad tusan vi kunde ha gjort för fel. Mäskningsförbud i sjön rådde och det hade vi tullat lite på men bara ytterst lite och inte hade vi varit berusade en enda dag. Ett par tre öl per man som mest. Playboy oroade sig för att han skulle bli förbannad och jag morrade över att vi minsann inte mäskat en tiondel så mycket som resten av metarna vid sjön som baljat i boilies från båt. Vi lommade förundrade bort emot stugan. Jag sa till Playboy att vi möter honom med glad min och sen lyssnar vi innan vi säger något.
På altanen sitter ett tiotal äldre herrar och spelar kort och dricker snapps. En av dem reser sig när vi kommer, pekar på oss och säger "Big problems for you two, go in to the house now with the boss" Bossen reser sig och går in i stugan utan att titta på oss. Vi lommar efter och innanför dörren står han med två flaskor i nävarna med hemgjort kryddat brännvin och bara garvar. Snapps for the swedes vrålar han. En av herrarna vid bordet som kan engelska förklarar att han är mycket glad att vi är där, att han längtat efter att vi skulle komma och tycker att vi är väldigt trevliga. Brännvinet har han gjort själv i fina presentflaskor och vi får också varsitt klistermärke. Snacka om att vi blev snopna hehe.
En annan fin grej som hände mitt i veckan var att en av de lokala metarna på morgonen rycker i våra tältdukar. Utanför står han med två tallrikar 20 stycken äppelmunkar som han vill att vi ska ha till frukost. Alla människor vi mötte där nere var ruskigt gästvänliga!
En riktigt trevlig karpresa måste jag säga! Många mil att köra men det var värt allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar