tisdag 19 juni 2012

Visst var det Dubbeltutten

Spegeln som Ramunas fick häromdagen på 11,36 kilo var som jag anade Dubbeltutten. En viktökning på två kilo har fisken gjort på ett år, då den som tyngst fångades på 9,3 kilo 2011!
Genast börjar man spekulera vad andra fiskar kan väga i dagsläget. Emil kan väga över 16 kilo. Svarta Malin skulle kunna väga över 13 kilo. Det känns ruskigt spännande att grubbla över vikter just nu. Vi får se under sommaren hur dom har vuxit.
Ramunas har lite dålig lina i Norge så det tar tid att maila över bilderna till mig. Några stycken har jag fått och här kommer bild på Dubbeltutten i alla fall. Samtidigt som Ramunas landade Dubbeltutten fick Vigis napp och fångade en mindre spegel på 5 kilo som går under namnet "Legenden". Legenden växer tvärtom mycket långsamt och har bara ökat ett halvkilo på två år. Ganska intressant att se att vissa fiskar rusar i vikt medan andra nästan står stilla. Båda är utsatta samtidigt från samma ursprungsstam av Anebodafiskar men individuella förutsättningar gör att de växer helt olika.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar