lördag 2 mars 2013

Lyckad säsong med The Solution


Robert Österlund hade en kanonsäsong förra året med PB utomlands på både fjällis och spegelkarp, allt taget på den fina boilie vi tagit fram tillsammans.
Detta resultat tillsammans med det kanske intressantaste, att karparna i Bjursjön äntligen började svara på boiliemäskning känns lovande för i år.
Tidigare har karparna i Bjursjön inte intresserat sig för mäskplatser och förr efter några dagars mäskning har man kunnat dra med håven över botten och samla upp orörda beten i mängder.
Fiskarna i sjön har ett enormt utbud av mat och växer flera kilo per år i sjön. Man förstår att det krävs något alldeles extra näringsmässigt för att de ska släppa på garden och det har vi nu lyckats få dom att göra.
Det krävdes ett fullvärdigt bete som har ett högre näringsvärde än fiskens naturliga föda för att detta skulle ske.
Okej du kanske resonerar så här: Det där var ett extremt fall och i mitt hemmavatten svarar dom på vilka boilies som helst.
Vad skulle hända om du använde dig av bra boilies istället, skulle du få sämre med fisk?
Det är väldigt ofta man hör att det duger gott med basicgrejer. Det gör det förstås om man inte har några ambitioner att fånga karp. Om man nöjer sig med att få någon fisk någon gång då och då och inte bryr sig om ifall fiskarna i sjön växer till sig.
Har du däremot lusten att fånga mer än andra är ditt bete en av de parametrar du bör anstränga dig till den yttersta perfektionen för att få till bra, minst lika viktigt som riggen eller lokaliseringen.
Alla ingredienserna finns där ute och det är bara att handla in mjölerna och börja blanda. Du kommer att få ett resultat som slår det du använt tidigare med hästlängder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar